onsdag, juli 3, 2024

Optimera din skörd med en höstbehandling

Du kan få bort de flesta ogräs med en vårbekämpning men ser du till att höstbehandla så kan du få högre skördar.
Hostbehandlat vete

– Om du bekämpar först under våren har ogräset redan konkurrerat med grödan under lång tid och det kan minska skörden avsevärt, säger Lisa Rydenheim, advisory representative på Bayer Crop Science i Sverige.

I ett pågående försök utanför skånska Veberöd kunde man i juni se tydliga effekter av en höstbehandling med Mateno Forte Set. Försöket fokuserar främst på bekämpning av åkerven.
– Här är det tydliga skillnader mellan behandlade och obehandlade försöksrutor. Här är ett högt tryck av åkerven och Mateno Forte Set har en betydande effekt, säger Lisa Rydenheim. 

Mateno Forte Set kombinerar styrkorna från Mateno Duo och Cadou för en kraftfullare bekämpning av åkerven och vitgröe. En av fördelarna med produkten är att den kan användas när som helst på dygnet utan restriktioner på munstycken eller andra specifika förhållanden, vilket gör den mycket flexibel och användarvänlig.

För att maximera effekten av höstbehandlingar är det viktigt att marken är fuktig och har en jämn struktur. Att välja rätt tidpunkt för behandlingen är också avgörande för att säkerställa optimal effektivitet.
– Den optimala tidpunkten för behandling är precis när grödan kommer upp och raderna börjar synas, vanligtvis i DC 10-11. Att välja rätt tidpunkt kan göra stor skillnad i effektiviteten av behandlingen.

Läs mer om Mateno Forte Set